У Німеччині пандемія стала «небезпечнішою»

“Пандемія стала «небезпечніше» в Німеччині через поширення мутацій коронавіруса. Про це попередив голова Інституту Роберта Коха Лотар Уїллер, який представив ключові дані перед переговорами між федеральним урядом і провінціями про обмежувальні заходи”,- повідомляє DPA.

«Три тривожних варіанти вірусу» були виявлені в Німеччині. Мутація B1117, вперше виявлена ​​в Великобританії, є найбільш поширеною мутацією “, – сказав Уілер журналістам в Берліні. Він попередив, що ця мутація більш заразна і призводить до більш важкого захворювання. За його словами, вона виявлена ​​в 13 з 16 провінцій Німеччини і становить менше 6% випадків. Але він сказав, що очікується, що відсоток буде рости в міру того, як мутація стане більш поширеною.

«Sars-CoV-2 в цілому став більш небезпечним. Вірус ще не вичерпав себе. Навпаки, він посилився»,- сказав Уілер.

Зі свого боку, міністр охорони здоров’я Німеччини Йенс Спан зазначив, що число випадків коронавіруса скорочується, а вакцини стануть інструментами для подолання кризи протягом року. Але додав, що рівень зараження не знижується досить швидко.

Канцлер Ангела Меркель обговорить обмежувальні заходи з керівництвом провінцій в середу.

«Якщо ми дамо цим мутаціям шанс поширитися, ми ризикуємо збільшити число інфекцій», – попередив міністр охорони здоров’я.

Він повторив обіцянку уряду спочатку відкрити школи і визнав, що «багато сімей з дітьми знаходяться за межею». Обмеження в Німеччині діють до середини лютого.