Відбулася важлива зустріч лідерів Великобританії і Євросоюзу

Вчора, 8 січня, в Лондоні відбулися важливі переговори про майбутні відносини між Великобританією і Європейським союзом. Делегації очолювали прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

ЄС і Британія вже через кілька тижнів почнуть взаємодіяти по-іншому, оскільки 31 січня Сполучене Королівство виходить зі складу Євросоюзу, і починається перехідний період, який повинен завершитися 31 грудня 2020 року. Протягом цього часу сторони повинні розробити, провести переговори та ратифікувати велику угоду, яка регулюватиме економічні і торговельні відносини.

Голова Єврокомісії попередила прем’єра Британії про зміну характеру відносин між сторонами. Зокрема, в комюніке зазначається: «Євросоюз повністю поважає рішення Великобританії покинути ЄС. Це рішення тягне за собою наслідки, оскільки ніякі відносини не можуть бути настільки тісними, як членство в ЄС».

У Європейській комісії вважають, що 11 місяців недостатньо, щоб розробити і ратифікувати угоду, яка буде враховувати всі нюанси відносин між Великою Британією та ЄС після Brexit.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після Brexit Україна може підписати договір про вільну торгівлю з Великобританією. Представники урядів обох країн вже працюють над відповідною угодою.

Сана Марін стала наймолодшим прем’єр-міністром в Європі. Керівнику уряду Фінляндії недавно виповнилося 34 роки.