Китай розкритикував заяву Трампа про те, що він стоїть за кібершпіонажем

“Уряд Китаю розкритикувало заяву президента США Дональда Трампа про те, що китайські хакери, а не Росія, можуть стояти за кампанією кібершпіонажу проти Сполучених Штатів”, – повідомляє Associated Press.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що Пекін виступає проти кібершпіонажу і вжив рішучих заходів проти кіберзлочинності. «Сполучені Штати політизують питання кібербезпеки без переконливих доказів, і постійно поширюють неправдиву інформацію і зводять наклеп на Китай, щоб заплямувати його імідж», – сказав представник. «Ми сподіваємося, що Сполучені Штати будуть більш відповідально підходити до кібербезпеки», – додав він.

Раніше Трамп не сприйняв всерйоз твердження держсекретаря США Майка Помпео і інших офіційних осіб про те, що Кремль стоїть за спробами шпигунства за федеральними агентствами. Президент, не надавши доказів, сказав, що «це може бути» Китай.

На думку багатьох, Китай, поряд з США і Росією, є однією з найбільш передових країн у розвитку потенціалу кібервійни.

У липні влада США звинуватила двох громадян Китаю в здійсненні кібершпіонажу, який був направлений на крадіжку інформації про вакцини від коронавируса, зброю і правозахисників.

У 2014 році китайські офіцери та інші особи також були звинувачені Сполученими Штатами в хакерських атаках з метою крадіжки комерційних секретів.