Мер Ріо-де-Жанейро оголосив, що він заражений коронавірусом

Мер Ріо-де-Жанейро Вілсон Вітцель, головний опонент закликів президента Хайро Больсонаро відмовитися від заходів по коронавірусу, сказав, що він заражений коронавірусом.

«Результати тесту сьогодні виявилися позитивними … Тепер, слава Богу, я відчуваю себе краще і буду продовжувати працювати за порадою моїх лікарів», – сказав 52-річний Вітцель.

Разом з губернатором Сан-Паулу Жоао Доріа, Вітцель є одним з провідних прихильників закриття незначних підприємств. Вітцель попросив людей залишатися вдома, щоб уповільнити поширення вірусу. У понеділок він продовжив заходи соціальної ізоляції в місті до 30 квітня.

На його політику напав Болсонаро, який оголосив, що він надмірно підриває найбільшу економіку Латинської Америки через хворобу, яку вкрай правий президент порівняв з грипом.

Вітцель сказав, що протистояння Болсон рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) можна вважати «злочином проти людства».

За даними Джонса Хопкінса, Бразилія є латиноамериканською країною, найбільш сильно постраждала від пандемії, і в ній зареєстровано 25262 випадки захворювання, з яких 1532 загинули і 14026 одужали.