За відмінне навчання українським студентам в Польщі призначили стипендії

Приємно, коли за відмінне навчання і великі старання українських студентів, які навчаються в Університеті імені Адама Міцкевича (Познань, Польща), заохочують стипендіями.

У Познанському університеті недавно відбулося урочисте вручення стипендій імені Яна Кульчика п’ятдесяти студентам, які приїхали вчитися до Польщі з України.

Стипендії талановитій українській молоді виплачує Фонд Кульчика. Фінансова підтримка Фонду для українських студентів має особливе значення.

Ректор університету Анджей Лесіцкі в своєму виступі підкреслив, що вищий навчальний заклад «відкрито не тільки для місцевих молодих жителів Познані, а й для інших студентів».

Почесний консул України в Познані Вітольд Горовський зазначив, що протягом багатьох років своєї роботи зі студентами з України чує від них лише позитивні відгуки про навчання в Університеті ім. Адама Міцкевича. Також від підкреслив, що на його думку «немає кращої інвестиції, ніж допомога в отриманні вищої освіти молоді з України».

Не тільки польські роботодавці, але й університети країни зацікавлені в тому, щоб до них їхали українці, оскільки більшість із них після закінчення навчання залишаються працювати в Польщі, скорочуючи дефіцит висококваліфікованих фахівців на ринку праці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в польських університетах, згідно зі статистичними даними, українці становлять 55 відсотків з числа всіх студентів, які приїхали навчатися до Польщі з інших країн.

В уряді Великобританії вирішили, що потрібно знизити вартість навчання в університетах країни.