Депутати згадали про українську молодь

Схоже, що українська влада нарешті почала думати стратегічно, на перспективу 20-30 років. Про це свідчить рішення створити «Фонд майбутнього», в якому будуть акумулюватися значні грошові суми для підтримки нового покоління українців.

Депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Костюк вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який повинен сприяти підвищенню рівня життя нових поколінь українців, стримувати їх від переїзду до інших країн.

Автори законопроекту пропонують створити «Фонд майбутнього», щоб перераховувати на його рахунок 1 відсоток від реалізації всіх корисних копалин, що видобуваються на території України. Передбачається, що всім українцям, народжених після 1 січня 2021 року на спеціальні рахунки будуть перераховуватися гроші з «Фонду майбутнього».

Після досягнення ними повноліття молоді українці зможуть отримати ці гроші. Головною умовою їх отримання буде проживання на території України.

Очевидно, що автори законопроекту ґрунтувалися на досвіді Об’єднаних Арабських Еміратів, де така система успішно діє протягом десятиліть. Кожен громадянин країни отримує свій відсоток від продажу нафти.

«Як показує практика ОАЕ, таке рішення є дієвим і забезпечує гідний рівень життя громадянам»,– йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, який вже опубліковано на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відповідно до даних Організації Об’єднаних Націй, протягом останніх 25 років все збільшується розрив в доходах між багатими і бідними.

Згідно даних статистики, середня заробітна плата в Україні в 2019 році становила в еквіваленті 382 євро, що в кілька разів менше, ніж в країнах Балтії, Польщі, Чехії, не кажучи вже про країни Західної Європи.