Білл Гейтс пожертвував 10 мільйонів доларів на боротьбу з коронавірусом

Засновник корпорації Microsoft, мільярдер Білл Гейтс і його дружина Мелінда („Bill&Melinda Gates Foundation“) пожертвували 10 мільйонів доларів на заходи по боротьбі з поширенням коронавірусу 2019-nCoV в Китаї та Африці, йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Фонду, також цитованому РІА Новини.

“У Bill&Melinda Gates Foundation сьогодні оголосили, що вони в терміновому порядку виділяють 10 мільйонів доларів США на надання спеціалізованої допомоги та технічної підтримки тим, хто бореться з поширенням вірусу в Китаї та Африці. Це допоможе активізувати зусилля з обмеження глобального поширення коронавірусу 2019-nCoV ” » – говорять в заяві.

Кошти будуть порівну розділені між Китаєм і Центрами з контролю і профілактики захворювань в Африці.

У грудні 2019 року китайська влада повідомила в Всесвітню організацію охорони здоров’я про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань, розташованому в центральній частині країни.

Фахівцями було визначено збудник захворювання. Це – коронавірус 2019-nCoV. За межами Китаю були також зареєстровані випадки зараження в Макао, Тайвані, Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Канаді, В’єтнамі, Сінгапурі, Непалі, Франції, Австралії та Малайзії.

Загальне число інфікованих жителів Китаю досягло 2744 осіб, 80 з них померли.