Зеленський обрав кандидата на пост прем’єр-міністра

Володимир Зеленський вибрав кандидата на пост прем’єр-міністра, який повинен стати нинішнім заступником глави його адміністрації Олексія Гончарука », – повідомили ЗМІ у вівторок, опублікувавши імена деяких кандидатів на міністерські пости.

35-річний Гончарук – адвокат, а в президентській канцелярії він відповідає за економічний розвиток і реформи. Він працював в юридичних фірмах і консультував, зокрема заступника прем’єр-міністра з економічного розвитку і торгівлі. Раніше Зеленський говорив, що як глава уряду він бачить «економіста без політичного минулого» і «економічного гуру».

«Рішення про призначення Олексія Гончарука на пост прем’єр-міністра було остаточно прийнято в ці вихідні. (…) Раніше Гончарук отримав карт-бланш на переговори з потенційними членами своєї команди », – написала головний редактор українського порталу LB.ua Соня Кошкіна в Telegram.

Згідно з його джерелами, головним кандидатом на посаду міністра економіки є ректор Київської школи економіки Тимофій Милованов, який організував тренінги для майбутніх членів партії Зеленського, Слуги народу на курорті в Трускавці. Ім’я також згадується при посиланні на інші джерела інформації.

Ім’я прем’єр-міністра, швидше за все, буде офіційно оголошено в четвер, під час інавгураційного засідання нового парламенту, обраного на дострокових виборах в липні.

Переможцем на цих виборах стала партія президента Зеленського. Група отримала 254 місця, що дає їй незалежну більшість в парламенті з 424 членами.