Доходи в світі збільшуються, але розподіляються нерівномірно

У світі посилюється нерівність у розмірах доходів. Наслідки відчувають на собі 70 відсотків всього населення. Про це йдеться в новій доповіді Організації Об’єднаних Націй. «Однак такий стан справ – не вирок»,- стверджують в ООН.

Протягом останніх 25 років спостерігається все більший розрив у розмірах доходів між багатими і бідними в більшості економічно розвинених країнах, а також в країнах із середнім рівнем доходу, наприклад, у Китаї.

На думку авторів доповіді, величезний розрив у розмірах доходів людей перешкоджає економічному розвитку, а також є основною причиною масових протестів і соціальних потрясінь незалежно від того, багата чи бідна країна.

Генеральний секретар ООН Антоніо Ґутерріш в передмові до доповіді заявив: «Розрив доходів і відсутність можливостей створюють порочне коло нерівності, розчарування і невдоволення. Ці явища переходять із покоління в покоління».

Експерти ООН вважають, що проблему потрібно починати вирішувати негайно. Для цього вони пропонують використовувати нові технології, які можуть сприяти подоланню бідності і безробіття в переважній більшості країн. Також потрібно швидко адаптуватися до наслідків зміни клімату, створювати можливості для бідних жителів мегаполісів і вирішувати проблему мігрантів, кількість яких з року в рік збільшується.

«Держави повинні координувати дії на міжнародному рівні, інакше нічого не вийде»,- попереджають експерти ООН.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними організації Oxfam, кількість мільярдерів в усьому світі збільшилася вдвічі. Тепер вони багатші, ніж 60 відсотків всіх людей.

В уряді України порівняли реальні зарплати, які отримують українські працівники і європейські. Результати не вселяють оптимізму.