“Слуга Народу” пропонує створити «Фонд майбутнього» для запобігання відтоку молоді за кордон

Депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Костюк вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, який повинен сприяти підвищенню рівня життя нових поколінь українців, стримувати їх від переїзду в інші країни.

На підставі законопроекту планується створити «економічний паспорт українця» на який по досягненню 18-річчя з «Фонду майбутнього» будуть виплачуватися гроші в рівній сумі для кожного. Таким чином, уряд сподівається зменшити або взагалі припинити відтік українців на заробітки, і  також підвищити економічний рівень життя громадян.

Збір грошей для накопичення фонду планується здійснити через акумуляцію грошей в розмірі 1% від реалізації корисних копалин, які здобули на території нашої країни.

А нараховувати кошти будуть на спеціальні особисті рахунки українцям, які народяться на території України після 01 січня 2021 року, але тільки в тому випадку, якщо вони будуть проживати в країні протягом 18 років. Доступ до рахунку можна буде отримати після досягнення повноліття.

Варто так само відзначити, що подібна система діє і в Об’єднаних Арабських Еміратах, де кожен араб отримує від держави свої відсоток від продажу нафти. Їх практика нам показує, що таке рішення є досить таки дієвим і забезпечує гідний рівень життя кожного громадянина країни.