“Ягуар” напав на Грету Тумберг: популістка, тільки критикує, але не пропонує рішень

Ральф Спет, генеральний директор Jaguar Land Rover, оголосив Грету Тунберг популісткою, яка «тільки критикує, але не пропонує рішень».

В інтерв’ю Sunday Times він звинуватив шведську активістку-підлітка і засновницю у Великобританії кампанії громадянської непокори в заподіянні шкоди і неправомірності в багатьох областях з цим підходом.

“Грета стала причиною пробудження багатьох компаній і людей, але, з іншого боку, така сильна популістська критика – ми зруйнували її життя, вбили те і це – невиправдана, тому що ми також створили краще життя. Багатство, здоров’я, освіта – світ краще”.

17-річна Тунберг почала організовувати мітинги проти зміни клімату за межами шведського парламенту і з тих пір стала світовим брендом, що призвело сотні тисяч молодих студентів до позакласних кліматичних страйків.

У своїй промові на Саміті ООН з клімату у вересні Грета оголосила світовим лідерам:»ви вкрали моє дитинство своїми порожніми словами”.

Але її життя швидко окупилося, міжнародні організації вручили їй нагороди, а її мати написала бестселер про особисті проблеми Грети.

“Має бути ще багато роботи. Але популізм повинен поєднуватися з ідеями для поліпшень. Тут немає ніякого внеску, немає ідей, вона просто каже: “Ви всі дурні”, – додає Спет.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі в січні Грета закликала світових лідерів припинити субсидування викопного палива для компаній і повністю позбутися викопного палива, щоб приборкати глобальне потепління. Цей заклик змусив адміністрацію Трампа сміятися.

Реакція на дизель (у поєднанні з невизначеністю Brexit) також вплинула на Jaguar Land Rover. Компанія скоротила 4500 робочих місць і повідомила про рекордну втрату в 3,6 мільярда фунтів в минулому році.

Найбільша Британська Автомобільна група, що належить індійській Tata Motors, значно відстає від багатьох конкурентів в плані переходу на електромобілі. Починаючи з цього року, компанія випускає або електричні, або гібридні моделі, оскільки продажі дизельних автомобілів продовжують знижуватися.

Ральф Спет піде у відставку у вересні, коли його контракт закінчиться, але залишиться в раді директорів Tata Motors.