В Україні зафіксовано суттєве зменшення кількості безробітних

Офіційне безробіття в Україні продовжує скорочуватися. Цьому сприяють багато факторів, в тому числі зацікавленість роботодавців у наймі кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей, дефіцит яких на ринку праці тільки збільшується.

За даними Державної служби статистики, в жовтні кількість людей, які мали офіційний статус безробітних скоротилася до 259,3 тисячі осіб. При цьому в центрах зайнятості було зареєстровано 155,8 тисячі жінок, які шукають роботу і 103,5 тисячі безробітних чоловіків. Також наголошується, що 155,7 тисячі людей, які знаходяться в процесі пошуку роботи – це міські жителі, а 103,6 – живуть в сільській місцевості.

Якщо порівняти дані Держстату за січень, то на початку 2019 року було офіційно зареєстровано 364,3 тисячі безробітних. Таким чином, за 10 місяців цього року кількість офіційних безробітних зменшилася на 105 тисяч осіб.

Звичайно, слід враховувати, що реальне безробіття в Україні, як підкреслюють економічні експерти, на порядок більше, оскільки переважна кількість українців не реєструються офіційно, а розраховують виключно на себе і самостійно працевлаштовується неофіційно в Україні або стає трудовими мігрантами в інших країнах.

Дані офіційного безробіття не враховують тих жителів України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму і непідконтрольній частині Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно статистичним даним, українські жінки в більшості випадків вибирають менш оплачувані професії.

Заборгованість українських роботодавців перед працівниками збільшилася до астрономічної суми – 3,14 мільярда гривень. З початку 2019 року заборгованість по заробітним платам збільшилася на 19 відсотків.