Волонтери піклуються про домашніх тварин хворих на коронавірус в Італії

“Поки господарі знаходяться в лікарні, комусь ще доводиться дбати про їх вихованців. Італійська асоціація захисту тварин і навколишнього середовища (LEIDAA) допомагає власникам собак і кішок, які знаходяться в лікарні в ці важкі часи”,- повідомляє RTS.

На сьогоднішній день зареєстровано 2200 випадків догляду за тваринами волонтерами Асоціації захисту тварин і навколишнього середовища. Власники домашніх тварин або знаходяться в лікарні, або на карантині, або, на жаль, програли боротьбу з вірусом.

Так Майло, золотистий ретривер, знайшов тимчасову домівку в Асоціації, оскільки його власник захворів, і через лихоманку і інші симптоми COVID-19 він не міг піклуватися про нього, а інші члени сім’ї змушені залишатися в ізоляції.

Волонтери Асоціації подбали про Майло і надали йому, серед іншого, його улюблені прогулянки.

У господаря цуценя, пенсіонера, який програв битву з вірусом, нікого не було, крім собаки, яка тепер залишилася одна і без нагляду. Асоціація прийняла цуценя і зробила все, щоб він відчував себе коханим і в безпеці. Так буде до тих пір, поки він не знайде нову сім’ю.

Італію також вразила історія 13-річної собаки Керуші Террі, яка майже глуха і страждає нетриманням сечі, а її власниця померла від коронавіруса.

Деякий час про Террі дбав знайомий власниці – інвалід. Через свій стан він не зміг забезпечити старій собаці усією можливою турботи і уваги, тому звернувся по допомогу до Асоціації. На даний час про Террі добре піклуються, їй надають медичну допомогу і необхідне лікування, і, коли вона одужає, добровольці сподіваються знайти добру душу, щоб дати притулок і скрасити останні роки її життя.