Туристичний сектор світової економіки впевнено зростає

Всесвітня організація ООН по туризму нещодавно опублікувала великий документ в якому зроблений аналіз стану туристичного сектора економіки у світовому масштабі.

Туризм фото

Статистичні дані, наведені у звіті, який називається «Світовий туристичний барометр», свідчать, що за підсумками першої третини 2018 року туристичний сектор активно розвивається в усіх регіонах світу. Середній зростання світового туристичного ринку за підсумками періоду з січня по квітень склав 6%.

Серед лідируючих регіонів, де спостерігається найбільше зростання туристичного сектора економіки, знаходяться Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Тут в країнах Південно-Східної та Південного Азії приріст склав 10%.

Також хороші показники по збільшенню кількості туристів в цьому році показали Африка (6%) і Близький Схід (4%). А в Європі міжнародний туризм зріс на 8%. Лідери тут є Середземноморський, Південний та Західний регіони. Також такий показник розвитку показали країни Південної Америки, а Північна Америка зросла лише на 3%.

Єдиним регіоном, де зафіксовано зниження в’їзного туристичного потоку, виявилися Кариби, найбільш імовірною причиною стали сильні урагани, які тут були в вересні минулого року.

Джерело: www.eurabota.ua