Стало відомо, де українські айтішники працюють найчастіше

Не секрет, що IT-фахівці з України вкрай затребувані за кордоном. Так, десятки тисяч професіоналів зі сфери новітніх технологій знайшли роботу в найбільш розвинених країнах світу. Однак, сьогодні стало відомо, в яких державах планети українські айтішники працюють найчастіше.

IT-специалисты из Украины крайне востребованы за границей

Більшість виїхали за кордон українських фахівців працює в Польщі – 26% від загального числа мігрантів. Також багато айтішників живуть та працюють в Німеччині (19%), а також у США (16%) і Нідерландах (6%).

Дані статистики були оприлюднені після вивчення опитування DOU, який підтвердив, що кількість фахівців зі сфери IT, які виїхали з України, значно зросло.

Більшість фахівців, які влаштувалися за кордоном, виїхали з країни протягом останніх п’яти років. Також в ході опитування вдалося з’ясувати, що більшість мігрантів покинули Україну в молодому віці – від 25 до 30 років.

У числі основних причин, що спонукали виїхати з рідної країни, айтішники назвали бажання забезпечити собі і своїй сім’ї спокійне і безпечне існування. Також фахівці хочуть пожити в нових країнах з новими культурами. Якщо ви також хочете виїхати з України і працювати за даною спеціальністю за кордоном, то сайт www.eurabota.ua дозволить вам знайти роботу максимально швидко. Вакансії для IT-фахівців доступні на нашій сторінці “Програмісти“.