Робота в Польщі будівельником

У Польщі будуватися житлові будівлі, промислові приміщення, торгові та освітні центри. Будівельним компаніям потрібні професійні будівельники та різноробочі для виконання підсобних робіт.

Строитель фото

Робота в Польщі будівельником відмінна можливість підвищення матеріального добробуту українців. Зарплати в Польщі вища, ніж в Україні, тому працювати за кордоном вигідно.

У статті зібрана інформація про правила офіційного працевлаштування, вимоги до кандидатів, умови праці, заробітної плати, отримання Виду на проживання.

Затребувані спеціальності

В Польщі на будівництві промислових і цивільних об’єктів гостра нестача будівельників з досвідом роботи та без.

Потрібні:

  • досвідчені опалубники для монтажу знімної опалубки залізобетонних конструкцій;
  • арматурники професіонали для в’язки металевих каркасів;
  • зварювальники напівавтоматичного зварювання MAG 135;
  • муляри (укладання плит, цегли, плит);
  • монтажники будівельних конструкцій;
  • штукатури;
  • малярі (забарвлення і обклеювання поверхонь);
  • плиточники;
  • лицювальники (покриття поверхонь мармуром, кахельною плиткою іншими матеріалами);
  • покрівельники;
  • обробники;
  • гіпсокартонщики;
  • укладальники бруківки.

Якщо немає досвіду, не варто впадати у відчай, робота в Польщі знайдеться для всіх. Шукайте вакансії різноробочих і помічників будівельників. Заробляйте і освоюйте будівельні спеціальності. З часом опануєте професійними навичками і зможете претендувати на вакансії з високою оплатою.

Вимоги до кандидатів

Робота в Польщі на будові вимагає фізичної витривалості. Здорові, міцні молоді чоловіки до 45 років користуються перевагою.

Строитель фото

Досвідченим будівельникам з технічною освітою, бажано запастися портфоліо зі зданими в експлуатацію об’єктами. Знають англійську чи польську мову професіоналам з підтвердженим дипломом можуть запропонувати посаду на будівництві з гідною зарплатою. Можливий виїзд на роботу бригадами.

Арматурщикам, опалубщикам, мулярам, зварювальникам необхідний досвід роботи (не менше одного року) за спеціальністю, що підтверджує стаж роботи трудова книжка та диплом про спеціальну освіту бажаний.

Ті, хто планує працювати в європейських країнах проходять у Польщі професійні курси і отримують дипломи європейського зразка. Різноробочі без кваліфікації, опановують мову, здають кваліфікаційний іспит та займають вакансії з більшою оплатою.

В яких містах Польщі найкраще працювати будівельником?

Вигідна робота в Польщі для чоловіків знайдеться у великих містах. Будівельники професіонали затребувані у Варшаві, Познані, Лодзі, Кракові, Гданську, Щецині. Тут більше пропозицій і вище конкуренція серед роботодавців та працівників. Керівники компаній згодні платити більше перевірених професіоналів.

Роботи по зведенню будівель ведуться і в провінції, але в цих регіонах частіше працюють відряджені з великих міст бригади робітників.

Робочий графік та умови проживання

Переглядаючи вакансії, приділіть увагу робочого графіку, поцікавтеся наданням житла.

Робочий день будівельників не нормований. Тривалість робочої зміни 10-12 годин. Вихідний один в тиждень. Понаднормові години і робота в нічну зміну оплачується за підвищеним тарифом.

Деякі бригади працюють вахтовим методом, виїжджаючи на об’єкт на одну або два тижні. Після вахти 7 або 14 днів вихідні.

Роботодавець забезпечує працівників спецодягом, інструментом транспортом до робочого місця. Часто пропонують безкоштовне або частково оплачуваний житло (робітники платять тільки комунальні платежі). Безкоштовне харчування пропонують рідко, але зустрічаються вакансії будівельника в великих концернах з відвідуванням їдальні або недорогих кафе в середині зміни.

Оплата праці

Заробітна плата у сфері будівництва в Польщі залежить від рівня кваліфікації працівника.

Оплата праці будівельників

Спеціальність

Оплата Брутто за годину роботи,

в злотих

Досвідчені будівельники

25-35

Муляри

20-30

Арматурщик

17-25

Опалубщик

18-25

Помічник будівельника

Отримує на 20% менше будівельника

Підсобний робітник

11-15

Часто в будівництві використовується не погодинна, а на відрядна оплата праці з виплатою обумовленої суми за виконання конкретної роботи.

Заробітна плата Брутто будівельників доріг в Польщі 800-1900$.

Оплата праці, також ще залежить і від регіону. У Варшаві досвідчений будівельник може отримати отримує 5000 злотих. На будівництві складних промислових об’єктів в Познані з урахуванням понаднормових 8000 злотих.

Документи для легального працевлаштування

Для офіційного працевлаштування будівельником потрібна робоча віза в Польщу. Для оформлення робочої візи необхідно зв’язатися з роботодавцем, обговорити перспективи співпраці.

Якщо вдається знайти оптимальний для претендента і працедавця варіант кандидат передає роботодавцю дані для оформлення у Воєводстві дозволу на роботу для конкретного іноземця. 30 злотих за оформлення платить роботодавець.

Після отримання дозволу на роботу готують пакет документів для відкриття робочої візи (перелік дивіться на сайті Посольства) і особисто подає їх в Консульство або Посольство Польщі в Україні.

Робоча віза може видаватися на півроку 180/360 з правом роботи 180 днів на рік або на рік 360/360 з правом роботи на весь рік.

Строк розгляду заяв 14 днів.

Якщо трудовий контракт продовжать можна продовжити і візу на території Польщі.

Робоча віза дає право:

  • офіційного працевлаштування на робоче місце, зазначене в дозволі на роботу;
  • відвідування в якості туриста всіх країн Єврозони;
  • після шести місяців перебування в Польщі можна подати прохання на надання Виду на проживання терміном на три роки.

Після прибуття до місця роботи протягом семи днів необхідно зареєструватися в Управлінні у справах іноземців.

Корисні поради

Успішно влаштуватися на роботу будівельником в Польщу допоможуть поради юристів і працюючих за кордоном українців.
  1. Спілкуючись з роботодавцем, постарайтеся отримати відповіді на цікавлячі вас запитання про умови праці, можливість надання житла і харчування.
  2. Пошукайте відгуки про роботу в даній компанії.
  3. Пропозиція приїхати в Польщу з біометричною паспорту без візи і отримати допомогу на місці повинно насторожити. Без візи дозволено 90 днів виконувати короткочасні роботи, але немає гарантії офіційного працевлаштування.

Відгуки українських будівельників про роботу в Польщі

Зрозуміти наскільки вигідна робота в Польщі будівельником допоможуть відгуки.

Михайло, Херсон

Працював у Бригаді будівельників сім чоловік на Україні. Всі хлопці молоді. Вирішили на півроку з квітня по серпень у повному складі поїхати в Польщу. Знайшли вакансії з колективним наймом, але влаштуватися з кваліфікацією вдалося не всім.

Вийшов збірний склад: арматурщик, опалубщик, бетоняр, два муляра і два робітники. Ставки були різні від 13 до 30 злотих в годину, жили в двох суміжних кімнатах неподалік від споруджуваного об’єкта. Продукти купували самостійно. В середньому вийшло 2300 злотих на людину. Якщо б поїхали кожен самостійно, було б складніше працювати з малознайомими людьми.

Підіб’ємо підсумки

У Польщі багато вільних вакансій для професійних будівельників і людей без досвіду. Незнання мови не є перешкодою для офіційного працевлаштування.

Шукайте вакансії на сайті eurabota. Отримуйте дозвіл на роботу, оформляйте робочу візу і вирушайте працювати в європейські країни.

Робота будівельником в Польщі прекрасна можливість отримати досвід без освіти. Офіційне працевлаштування гарантує отримання медичної допомоги по страховці, повний соцпакет, трудовий стаж враховується. Робота в Польщі на будові вигідна для українців.