Прикордонники отримали нові повноваження щодо дорожнього руху і транспорту

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації підготували новий проект, що дозволяє прикордонникам перевіряти реєстраційні документи на транспорт. Новий закон повинен раціоналізувати службу і полегшити роботу поліції.

пограничники будут проверять регистрационные документы

Прикордонники будуть мати право взяти на перевірку реєстраційні документи, але не будуть дублювати поліцейські обов’язки.

Згідно з регламентом, який прийшов до межминистерским консультацій, прикордонники зможуть, при необхідності, забрати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Але це не означає, що прикордонники будуть дублювати поліцейську завдання. Нові повноваження не змінюють цілі наших дій. Це лише допомога у виконанні завдань, – каже Агнешка Голиас, прес-секретар Прикордонної штаб-квартири. – Наші офіцери можуть контролювати автомобілі по всій країні для боротьби з нелегальною імміграцією. Іноді трапляється так, що нам буде потрібно вилучити реєстраційний документ вашого автомобіля. Тоді ми повинні звернутися в поліцію, у якої є право зробити це. Зміна правил зробить непотрібним залучення поліції в таких ситуаціях, – додає Агнешка Голиас.

Як передбачено в проекті постанови, прикордонник, який забирає свідоцтво про реєстрацію, видасть Вам квитанцію. Це буде така ж ситуація, коли поліція заарештувала документ.

Поправка до Правил вступила в силу 13 листопада 2017 року – в той же день, коли набув чинності Закон про рух транспорту. Співробітник прикордонної служби тепер може перевіряти документи водія, транспортного засобу і пасажира, а також проводити пошуки всередині автомобіля. Він має право на покарання за водіння людини без ліцензії, водія не зупинився на контролі або їхав на надмірній швидкості, вимірюваної ручним пристроєм. На практиці СГ не користується останньою привілеєм. У разі відсутності поточного страхування ОС, співробітник СГ може повідомити про це Гарантійний фонд страхування.