Прокуратура видала розпорядження оприлюднити податкові декларації Трампа

«Прокурор Манхеттенського округу Сайрус Венс-молодший направив повідомлення в бухгалтерію, яка обслуговує компанію Дональда Трампа, щоб забезпечити доступ до його декларацій про податки за останні вісім років під страхом кримінальної відповідальності»,- повідомляє Associated Press.
Йдеться про податкові декларації компанії Дональда Трампа, яка включає в себе як державні, так і федеральні мита, відповідно до джерела в прокуратурі Нью-Йорка, на який посилається AP.
«Прокурор Сайрус Венс-молодший повинен був видати ордер «в останні дні»,- говорить представник окружного прокурора, який захотів залишитися анонімним. Його заява цитується агентством.
Інформація про останній наказ прокурора розкрити податкові декларації Трампа і його розрахунки з податковою інспекцією була вперше опублікована в понеділок The New York Times.
На питання про коментарі Дональд Трамп заявив журналістам в понеділок, що йому невідомо про будь-який наказ розкрити податкову документацію його компанії.
Бухгалтерія Mazars USA, яка веде бухгалтерський облік Трампа, заявила в опублікованій в понеділок заяві, що «вона буде суворо дотримуватися всіх юридичних процедур, і буде ретельно виконувати витікаючі з цього зобов’язання».
У цьому контексті AP нагадує, що Mazars отримала кілька місяців тому від двох комітетів Палати представників (нагляд і бюджет і податки) наказ про розкриття податкової документації.
Президент Дональд Трамп і його адвокати борються за скасування цього наказу протягом декількох місяців.
В кінці травня окружний суд Нью-Йорка відхилив прохання президента Дональда Трампа про блокування передачі фінансових документів його компанії до Конгресу США. «Конгрес має право запросити цю документацію»,- сказав суддя.
Однією з причин, по якій Конгрес вимагає доступ до інформації про фінанси президента США, є свідчення його колишнього адвоката Майкла Коена. У лютому він заявив в Конгресі, що Трамп свідомо надав невірну інформацію про свої активи.
Крім того, Трамп порушив традицію, згідно з якою кандидати в президенти оприлюднили свої податкові декларації під час кампанії, стверджуючи, що податкова інспекція США (IRS) перевіряє його компанії.
IRS виступила із заявою, що аудит не перешкоджає розкриттю подібних документів.