У Латвії хочуть легалізувати всіх заробітчан з України

 

Судячи з усього, латвійський уряд не проти зробити всім українцям, які на сьогоднішній день працюють в цій країні Балтії, несподіваний подарунок – легалізувати всіх без винятку.

 

Про те, що переговори між представниками українського та латвійського урядів про легалізацію нелегальних українських робітників вже ведуться розповів посол України в Латвії Олександр Міщенко.

Очевидно, що така щедрість латвійської влади не просто так, адже ринок праці цієї невеликої країни Балтії вже не перший рік відчуває гостру нестачу фахівців самих різних професій.

Крім цього, український посол зазначив, що з боку латвійської влади немає особливих претензій до наших трудових мігрантів, які знайшли для себе в Латвії робочі місця. Також Міщенко згадав, що Латвія підтримує Україну на шляху поступової інтеграції до Європейського союзу.

«Зокрема, фахівці з Латвії допомагають у просуванні ситуації в Україні в різних сферах до стандартів Євросоюзу. Це, в першу чергу, аграрна промисловість, банківська сфера, реформування судової системи та інше», – зазначив посол України в Латвії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку керівника Латвійського товариства лікарів Ілзи Айзсілніеце, проблему нестачі медиків у країні можна вирішити, пропонуючи вигідні умови роботи українським фахівцям.

Тепер литовці, які захочуть запросити в Литву громадян з інших країн, не потребують схвалення міграційної служби. При цьому кількість запрошень не обмежується.