Зростання зарплат в промисловості виявилось істотним

Українські роботодавці в промисловому секторі економіки почали активно підвищувати заробітні плати.

Брак кваліфікованих кадрів на українських підприємствах просто вже змушує роботодавців промислової сфери економіки підвищувати співробітникам підприємств зарплати.

Фахівцям, які працюють на виробництві, роботодавці протягом року в середньому на 40 відсотків збільшили заробітні плати.

Для виробників продуктів харчування настали нелегкі часи, оскільки саме на підприємствах харчової промисловості був зафіксований найбільший дефіцит фахівців, особливо з досвідом роботи. Також гостро відчували нестачу працівників в роздрібній торгівлі, машинобудуванні, у виробництві нехарчових товарів широкого споживання.

Українські фахівці виробничої сфери також затребувані і в інших країнах, де можна заробити в кілька разів більше. Велика кількість українців вибирає трудову міграцію замість заробітної плати, якої не вистачає на найнеобхідніше.

Нагадаємо, раніше ми писали про підрахунки Держстату, які показують, що українцям доводиться витрачати половину сімейного бюджету на продукти харчування.

На початку 2019 року біля 40 відсотків польських компаній оголосили про підвищення українським трудовим мігрантам заробітних плат на 5-10 відсотків.