США закривають програму гіперзвукової зброї (ВІДЕО)

ВВС США закривають одну з двох основних програм із розробки гіперзвукової зброї, повідомляє новинний портал Defense.

Проект HCSW – «Гіперзвукова звичайна зброя» – був закритий. Прес-секретар ВВС Анна Стефанек заявила, що рішення було прийняте не через технічні проблеми, а через бюджетні обмеження.

Дивіться наступне відео для деталей про проект HCSW:

Керівництво ВВС вирішило направити всі кошти на розробку програми ARRW – «Повітряна зброя», яка передбачає розробку системи з унікальною конструкцією літака.

Перші результати проекту ARRW очікуються до 2022 року. Обидві програми були розроблені військово-промисловою корпорацією Lockheed Martin.

В 2021 фінансовому році на прототип зброї планується витратити 382 мільйони доларів. Бюджет цих програм зменшився на 194 мільйони на рік.

Президент США Дональд Трамп запропонував Конгресу в 2021 році виділити на ці цілі 3,2 мільярда доларів. В даний час бюджет США фінансується до кінця фінансового року і партії Конгресу, швидше за все, приймуть тимчасові бюджети починаючи з вересня, а Нові переговори почнуться після виборів в Конгрес і президентських виборів в листопаді.

У кінці січня США оголосили про запуск засобів захоплення гіперзвукової зброї. Раніше Вашингтон подвоював фінансування цих розробок, щоб скоротити розрив між Росією та Китаєм.