Україна продовжила надзвичайний стан до 22 травня, але частково послабить деякі обмеження

Український уряд продовжив надзвичайний стан, щоб припинити поширення коронавируса до 22 травня, але в той же час погодилося частково зняти деякі обмеження з 11 травня.

Позачергове засідання кабінету міністрів було передано по телебаченню. Після цього прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що «важливо карантин завершити належним чином». Після 22 травня «ми побачимо, як пандемія розвиватиметься, щоб вирішити, як діяти далі»,- додав він.

Згідно з планом уряду, наступного понеділка планується відкрити парки і місцеві сади, зони відпочинку, лісопарки, прибережні зони (крім дитячих майданчиків), перукарні, салони краси, непродовольчі магазини, ресторани, але тільки з їжею на винос, автомийки . Також зможуть працювати нотаріуси, юристи та аудитори.

За словами прем’єр-міністра, пік захворюваності COVID-19 був на початку травня, але ситуація знаходиться під контролем, і «ми наближаємося, до так званого, помірного плато, коли ділянка кривої розташованийа горизонтально і різких підйомів немає». Він додав, що «ми йдемо відповідно до оптимістичним прогнозом епідемії в Україні». Шмигаль зазначив, що захворюваність на минулому тижні становить від 400 до 550 чоловік на день.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, 12 331 особа були заражені коронавірусом. Найбільше випадків було зареєстровано в Західній Україні, Чернівецькій області, за якою слідує столиця – Київ. Найменше число інфікованих зареєстровано в Луганській, Чернігівській та Донецькій областях.