Лукашенко пригрозив вигнати західні ЗМІ з Білорусі

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні ЗМІ можуть бути вигнані з країни за те, як вони висвітлюють виборчу кампанію з виборів президента в наступному місяці”,- повідомляє AP.

65-річний Лукашенко став президентом Білорусі 26 років тому і з тих пір при владі, безкомпромісно діючи проти опозиції. Лукашенко сказав, що британське ЗМІ BBC і фінансоване США Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, як правило, спотворюють інформацію про виборчу кампанію в Білорусі. За словами білоруського лідера, ці два ЗМІ пропагують заворушення в країні. «Чому ви їх терпите? Ви дали їм акредитацію»,- сказав Лукашенко на зустрічі з представниками уряду.

Лукашенко нагадав про масові демонстрації на Майдані в 2014 році, які призвели до падіння проросійського уряду України. «Не потрібно чекати закінчення виборчої кампанії. Виключіть їх, якщо вони не будуть відповідати нашим законам, і покличте людей піти на Майдан»,- сказав Лукашенко.

Він також розкритикував російську щоденну газету «Комсомольська правда» за освітлення напруженості у відносинах між Білоруссю і Росією.