Китай відправив 52 літаки в зону ППО Тайваню

Тайвань оголосив про найбільший нальот китайської авіації на зону протиповітряної оборони за участю 52 літаків, заявивши, що тайванські військово-повітряні сили повинні вести бойові дії четвертий день поспіль, щоб переслідувати загарбників у міру загострення напруженості.

З п’ятниці, коли Китай відзначав своє національне свято, країна почала масове збільшення своїх місій: близько 150 літаків пролетіли в зоні оборони за чотириденний період.

Остання місія включає 34 винищувача J-16 і 12 ядерних бомбардувальників H-6, що здійснюють польоти в районі островів Пратас.

Для зустрічі з китайськими літаками були підняті тайванські винищувачі, а для їх спостереження були розгорнуті ракетні системи.

У неділю Сполучені Штати закликали Китай припинити провокаційні військові дії біля Тайваню, а уряд острова також засудило Пекін.

Китай поки не надав коментарів. Дзвінки до Міноборони Китаю  залишилися без відповіді. Країна знаходиться в середині тижневого національного свята.

Тайвань охарактеризував дії Китаю, як тіньову війну, спрямовану на те, щоб виснажити тайванські сили і перевірити їх можливості.

Китай раніше заявляв, що такі польоти націлені на захист суверенітету і на «секретну угоду» між Тайванем і Сполученими Штатами, найважливішим міжнародним спонсором острова і постачальником зброї.