В Україні значно зросла роздрібна торгівля

Очікуване зростання роздрібної торгівлі виявилось за підсумками перших трьох місяців цього року значно вище прогнозованого.

Державна служба статистики України оприлюднила дані за перший квартал 2019 року про зростання роздрібної торгівлі. Виявилося, що протягом цього періоду зростання склало 19 відсотків. Це 175,5 мільярдів гривень. При цьому 84 мільярди гривень витратили українці на придбання продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів. Звичайно, Київ лідирує за кількістю грошей, які обертаються в роздрібній торгівлі. За січень-березень 2019 року роздрібний товарообіг у Києві в цілому склав 41,8 мільярда гривень.

Те, що українці все більше витрачають грошей на продукти харчування і непродовольчі товари, говорить про великий вплив тих величезних сум, які регулярно надсилають своїм сім’ям українські трудові мігранти, що працюють у багатьох країнах світу. При нинішньому рівні заробітних плат, навряд чи, показники товарообігу в нашій країні росли б так динамічно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з результатами великого соціологічного дослідження, третина українців, щоб хоч якось протриматися до наступної зарплати, змушені регулярно або час від часу позичати гроші.

Протягом квітня і травня споживча інфляція перевищила прогнози Національного банку України.