Німці будуть «щеплені, виліковані чи помруть» від COVID-19

“Більшість німців будуть “вакциновані, виліковані або помруть” від COVID-19 протягом декількох місяців. Про це попередив міністр охорони здоров’я Єнс Спан, закликавши до вакцинації більше громадян”, – повідомляє AFP.

“Ймовірно, до кінця цієї зими, як іноді цинічно кажуть, майже всі в Німеччині будуть вакциновані, виліковані або помруть”, – сказав Спен, звинувачуючи в цьому “дуже заразний варіант Дельта” коронавірусу.

«Ось чому ми так наполегливо рекомендуємо вакцинацію», – додав він.

Суворе попередження пролунало, коли Німеччина бореться з рекордним зростанням числа коронавірусних інфекцій в останні тижні, коли лікарні б’ють на сполох, переповнені відділення інтенсивної терапії.

Незважаючи на широкий доступ до безкоштовних вакцин проти коронавірусу, лише 68 відсотків населення Німеччини повністю вакциновані, що, на думку експертів, є надто низьким, щоб тримати пандемію під контролем.

За даними агентства охорони здоров’я Інституту Роберта Коха, Німеччина, найгустонаселеніша країна ЄС, додала ще 30 643 випадки в понеділок, в результаті чого загальна кількість з початку пандемії склала трохи більше 5,3 мільйона.

На даний момент майже 100 000 людей померли, у тому числі 62 за останні 24 години.

“У нас дуже і дуже складна ситуація в багатьох лікарнях”, – сказав Спан.

Минулого тижня Німеччина оголосила про суворіші обмеження на коронавірус, щоб контролювати люту четверту хвилю Covid.

У регіонах з високим рівнем госпіталізації нещепленим буде заборонено відвідувати громадські місця, такі як кінотеатри, тренажерні зали та закриті їдальні.

Співробітників просять повернутися на роботу з дому, коли це можливо, у той час як будь-хто, хто входить на робоче місце, повинен довести, що він був вакцинований, одужав чи нещодавно пройшов негативний тест – система, відома як «3G».

Те саме правило поширюється і на громадський транспорт у цих районах.

Деякі з найбільш постраждалих регіонів Німеччини, включаючи Баварію та Саксонію, пішли ще далі, скасувавши великі заходи, такі як різдвяні базари, і фактично заборонили нещепленим брати участь у незначному громадському житті.

Усі вакциновані дорослі також мають отримати ревакцинацію для боротьби зі зниженням ефективності вакцини через шість місяців.