Знятий з посади міністр охорони здоров’я України через низькі темпи вакцинації

Верховна Рада України проголосувала за зняття з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова, звинувативши його в тому, що він не забезпечив достатню кількість вакцин проти COVID-19.

Україна входить до числа європейських країн, які найбільше постраждали від пандемії, і відстає у своїй кампанії вакцинації. Країна планує закупити додатково 10 000 000 доз вакцини Pfizer / BioNTech.

«Основним завданням, що стоїть перед міністром у 2021 році, була вакцинація і забезпечення України вакцинами в першому півріччі цього року. Прогрес в цьому напрямку був дуже повільним», – заявив у Верховній Раді прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Минулого тижня він офіційно зажадав зняття Степанова з займаної посади. «На сьогоднішній день в Україні доставлено 2,3 мільйона доз вакцини, що, за словами міністра, важко назвати ефективною роботою», – додав Шмигаль.

Степанов сказав, що зробив все, що в його силах, для боротьби з епідемією, і у нього є план створення ефективної системи охорони здоров’я. «У цьому році Україна може отримати 42 мільйони доз різних вакцин»,- додав він.

Сьогодні Верховна Рада, яка має право затвердження членів уряду, планує обговорити можливу кандидатуру нового міністра охорони здоров’я.