Угорщина розглядає можливість заборони усиновлення дітей одностатевими парами

“Уряд Угорщини запропонував закон, який фактично заборонить усиновлення дітей одностатевими парами. Ця пропозиція була сприйнята правозахисними групами, як атака на ЛГБТ-спільноту в той час, коли пандемія коронавируса означає, що вони не можуть протестувати”, – повідомляє Reuters.

Уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана також запропонував поправку до Конституції, яка вимагає, щоб діти виховувалися з християнської інтерпретацією ролі статі. Законопроекти були внесені в парламент вчора ввечері, щоб посилити підтримку уряду до того, як сьогодні вступлять в силу суворі обмеження на боротьбу з коронавірусом.

Уряд, який посилює свою риторику проти ЛГБТ-спільноти після того, як криза через коронавіруса вдарив по економіці, заявив, що в новому законі буде зроблений «більший упор на права дітей на усиновлення».

Згідно із законопроектом, всиновлювати дітей можуть тільки подружні пари з дозволу міністра, відповідального за сімейні справи.

Правозахисники коментують, що закон фактично забороняє всиновлення дітей гомосексуалістами, що в даний час можливо, якщо один з партнерів подає заяву, як самотній, оскільки одностатеві шлюби в Угорщині не дозволені. Вони звинувачують уряд у нападі на ЛГБТ-спільноту замість боротьби з пандемією.