Стрілянина по пивоварні, є загиблі

Шестеро людей загинули в результаті стрілянини на території пивоварні Molson Coors в американському місті Мілуокі, штат Вісконсін. Про це на екстреній прес-конференції повідомив начальник місцевої поліції Альфонсо Моралес. Зустріч з журналістами транслювалася в прямому ефірі на кількох американських телеканалах.

Як передає Reuters, Моралес повідомив, що зловмисник вбив п’ятьох співробітників поварни, а потім був виявлений мертвим після явного самогубства. Повідомлень про інших жертв кривавого інциденту немає.

“Інших небезпек поки немає, але ми продовжимо розслідувати ситуацію на місці і відразу”, – додав він через кілька годин після стрілянини.

За його словами, кровопролиття обмежується тільки комплексом пивоварні, що складається з 20 будівель – комбінацією офісів і виробничих приміщень. Імена загиблих будуть оголошені пізніше, повідомив начальник поліції. Слідчі дадуть співробітникам компанії точну картину події.

Передбачуваний вбивця – 51-річний чоловік з Мілуокі. Влада не надала подробиць про обставини стрілянини і мотиви нападника. За даними телеканалу ABC, який посилається на власні джерела, Стрілець є колишнім співробітником пивоварні, звільненої раніше сьогодні. Він покинув будівлю і повернувся з вогнепальною зброєю.


Президент Дональд Трамп також торкнувся кривавої трагедії в Мілуокі під час своєї прес-конференції у Вашингтоні з боротьби з коронавірусом, назвавши стрілка «хитрим вбивцею», а інцидент – «жахливою річчю».

Заступник губернатора штату Вісконсін Мандела Бернс зазначила, що це була 11-а масова стрілянина в штаті з 2004 року.


Перший сигнал про те, що на пивоварному заводі сталося щось жахливе, надійшов в поліцію близько 10 години вечора. Протягом декількох годин ситуація залишалася неясною, і було невідомо, чи є жертви і скільки їх. У Твіттері поліція заявила, що в комплексі, який був розірваний на частини, прибули пожежні машини і машини швидкої допомоги, виникла тільки «надзвичайно складна і триваюча ситуація». Співробітникам компанії було дано вказівку не йти з роботи. Мер Том Барретт Мілуокі – найбільше місто в Вісконсіні-також прибув.

Житель міста розповів місцевій газеті, що його дружина працює в одному з відділів компанії в адміністративному комплексі. Вона написала своєму чоловікові про ситуацію всередині. За її словами, Стрілець продовжував бушувати, і вона замкнулася в офісі з кількома своїми колегами.

За даними Associated Press, в пивоварному комплексі працюють понад 600 осіб.