Українці зможуть заробляти до 4000 доларів в місяць, – названі умови

Експерти Міжнародного валютного фонду підрахували, скільки українці зможуть заробляти в середньому, після проведення необхідних реформ. Згідно з даними аналітиків, доходи громадянина України при належних результати структурних змін економіки, може скласти 4220 доларів в місяць.

Украинцы смогут зарабатывать до 4000 долларов в месяц

Однак, в МВФ заявили, що для такого різкого підвищення рівня доходів українців необхідно виконати ряд умов. Зокрема, запустити ринок землі, стандартизувати правила випуску продукції і реформувати судову систему.

Нагадаємо, що дані реформи зараз реалізуються. Проте, структурні зміни відбуваються повільно і не реалізовуються в повному обсязі. Закінчення реформування української економіки та правової системи експерти МВФ чекають до 2023 року.

Нагадаємо, що для українців за кордоном регулярно підвищують заробітну плату, що стимулює зростання еміграції.

На думку аналітиків, якщо перетворення вітчизняної суспільно-політичного життя закінчаться успішно, то українці зможуть розраховувати на середній місячний дохід, що перевищує 4000 доларів.

Про це заявили автори доповіді аналітичного відділу Міжнародного валютного фонду. Текст документа був презентований у столиці США на минулому тижні.

Аналітики зазначили, що подальше впровадження ринкових реформ і лібералізація економіки – єдиний шлях до розвитку України. На думку експертів МВФ, лише успіх реформ може зупинити масову міграцію з нашої країни.

У НБУ вже встигли прокоментував висновки зарубіжних колег і зазначили, що успішні реформи – не єдиний спосіб підйому економіки. В Україні впевнені, що разом з реформування необхідно залучати нові інвестиції. Однак, у фінансовому регуляторі не уточнили, яким саме чином вони мають намір залучати капітали в країну.