Лондон починає переговори про вільну торгівлю з Австралією і Новою Зеландією

“Великобританія офіційно розпочала переговори з Австралією та Новою Зеландією з угодами про вільну торгівлю. Високопоставлений торговий представник в Канберрі висловив надію, що угода буде досягнута до кінця цього року”, – повідомляє AFP.

Міністр торгівлі Саймон Бірмінгем заявив, що Австралія і Великобританія офіційно вступлять у переговори про вільну торгівлю сьогодні, підкресливши бажання Австралії розширити торгівлю в умовах суперечок з Китаєм.

Консервативний уряд Сполученого Королівства скористається можливістю для поглиблення торговельних відносин з глобальними партнерами після Brexit.

Бірмінгем попередив, що навіть якщо вони укладуть угоду з Лондоном, торгівля навряд чи повернеться до рівнів 1970-х років, коли Британія ще не була частиною Європейського Союзу, а торгівля була в основному з колишніми британськими колоніями.

«Австралія буде прагнути забезпечити кращий доступ до ринків для експорту товарів, особливо сільськогосподарських, а також правил високого стандарту в цифровий торгівлі та інвестиціях», – сказав він.

Він додав, що Канберра сподівається, що переговори завершаться в цьому році. Але він сказав, що буде важко домовитися по декілька торгових угодах паралельно. Бірмінгем не сказав, чи вважатиме за краще Австралія угоду з ЄС, а не з Лондоном.

Британія також проведе торгові переговори з Новою Зеландією.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії оголосила, що її країна прагне розширити список своїх торгових партнерів.