Шотландія в 2020 році повністю перейде на відновлювальну енергію

Дійсно історична подія може відбутися в цьому році в Шотландії. Якщо все піде за планом, то, як заявили представники влади цієї автономної частини Великобританії, вся використовувана в країні електрична енергія буде вироблена так званими «зеленими» джерелами.

За даними екологічної організації Scotland Renewablesа, на сьогоднішній день в Шотландії альтернативна генерація становить вже 75 відсотків від загального числа станцій, які виробляють електричну енергію.

У країні немає жодної працюючої електростанції, яка використовує вугілля. Остання вугільна електростанція була закрита в 2016 році. На видобувному паливі в країні працює тільки одна газова електростанція в Абердінширі.

Основними джерелами електроенергії для Шотландії стали вітряні турбіни офшорної електростанції «Беатріс». У минулому році вони повністю забезпечували електроенергією всі будинки в країні і кілька тисяч осель в Північній Англії.

На 2022 рік запланований початок будівництва величезної Сагрейской вітроенергетичної станції, потужності якої повинно вистачити на забезпечення електрикою понад мільйон домогосподарств Великобританії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон побував на відкритті конференції СОР26 зі зміни клімату.

Більшість депутатів шотландського парламенту проголосували за пропозицію уряду провести новий референдум про незалежність Шотландії.