Україна – лідер серед експортерів сільськогосподарської продукції в країни ЄС

Кілька днів тому спецпроект AgroPolit опублікував результати дослідження про те, які країни є найбільшими імпортерами української продукції сільськогосподарського виробництва. У результаті з’ясувалося, що такі країни, як Нідерланди, Іспанія, Італія, Польща, Франція та Німеччина є тими, які торгують з Україною активніше всіх інших країн Європейського Союзу разом узятих, повідомляє Hyser.

У сукупності ці шість країн дають три чверті усього торговельного обороту з Євросоюзом. Україна з такими показниками входить в десятку найбільших постачальників продукції аграрного сектора економіки в країни ЄС і займає восьме місце.

экспорт пшеницы

За такими позиціями експорту, як пшениця, кукурудза, ячмінь і овес Україна впевнено займає лідируючі позиції протягом багатьох років.

Постійне збільшення експорту вигідно не лише аграріям, які працюють вдома, але і тим, хто знайшов роботу за кордоном, адже велика кількість українців працюють на виробництвах переробної промисловості на сировину, що купується в Україні. Потреба в робочій силі з кожним роком зростає. Підходящі вакансії можна знайти на www.eurabota.ua.