Українці поповнюють бюджет Чехії на велику суму

Чеські роботодавці зацікавлені в українських фахівцях, які щорічно поповнюють бюджет країни на мільярди крон.

Чешская республика

Чеська республіка є однією з найпопулярніших країн серед українських трудових мігрантів. Про це свідчить той факт, що на сьогоднішній день українська діаспора в Чехії одна із самих численних, причому найбільше число наших співгромадян зосереджено в столиці Чехії – Празі.

Завдяки роботі українських фахівців багатьох професій, в яких з кожним роком все більше зацікавлені чеські роботодавці, бюджет цієї центральноєвропейської країни щороку поповнюється на 2 мільярди крон, близько 90 мільйонів доларів. Ці гроші надходять у скарбницю допомогою податків і відрахувань, що отримуються в результаті працевлаштування в Чехії фахівців з України за програмою «Режим Україна».

В цьому році в порівнянні з 2017 роком уряд Чехії в два рази збільшив квоти для українців, довівши їх чисельність до 20 тисяч. При цьому із-за дефіциту робочих рук на підприємствах, чеська влада знову планують збільшити квоти в два рази.

Переважна більшість роботодавців хвалять українських фахівців і продовжують з ними договору аж до закінчення дії картки співробітника, яку громадянам України спочатку видають на два роки. На сьогоднішній день на чеському ринку праці найбільш затребуваними є працівники технічних спеціальностей.

Джерело: www.eurabota.ua