Рева заявив, що сім’ям заробітчан не повинні нараховувати субсидії

На думку міністра соціальної політики Андрія Реви, субсидії не можуть бути нараховані тим, хто отримує від родичів, які працюють в іншій країні, грошові перекази.

Андрія Реву після таких слів вже можна називати міністром антисоціальної політики, оскільки останнім часом він так і сипле пропозиціями, які не дуже-то схожі на ті, які спрямовані на соціальний захист українських громадян.

Міністр підкреслив, що гроші, які переведені трудовими мігрантами з іншої країни можна вважати доходами і враховувати їх при нарахуванні субсидій. Але чомусь забув згадати, що він як міністр соціальної політики повинен головним своїм завданням бачити соціальний захист українців, а не думати, як би ще глибше залізти в кишеню і гаманець наших співгромадян і вийняти ті гроші, які зароблені важкою працею далеко від дружини, дітей, батьків і рідних людей.

Міністр Рева сказав в одному з інтерв’ю, що «якщо люди працюють за кордоном і перераховують гроші своїм рідним, то ці гроші є доходами їхніх родичів. Чому хтось платить податки тут, а потім з цих податків той, хто отримує допомогу з-за кордону, отримує ще й субсидію?». При цьому, міністр соціальної політики забув вказати, що з десятками країн Україна підписала угоду про уникнення подвійного оподаткування. Наші співгромадяни, які працюють за кордоном, сплачують податки в казну країни перебування. Якби в Україні була більш-менш нормальна заробітна плата, то люди б з радістю залишалися зі своїми дітьми і дружинами і могли б оплатити комунальні послуги без субсидій.

Нагадаємо, дані Держстату України показують, що в  2018 році українці, сплачуючи комунальні послуги, спустошували сімейні бюджети на 40 відсотків. Тоді як за даними Євростату європейські сім’ї витрачають на «комуналку» до 24 відсотків сімейного бюджету.