Показники зростання польської економіки найкращі за 11 років

Економіка Польщі протягом 11 років стрімко розвивається.

Нещодавно Єврокомісія опублікувала підсумки за 2018 рік і прогнози економічного розвитку країн ЄС на найближчий час.

Дані звіту свідчать, що в минулому році економіка Польщі зросла на 5,1 відсотка. Причому з’ясувалося, що реальні підсумки виявилися на 0,3 відсотка більші, ніж прогнозували експерти.

Однак в цьому році вже починає проявлятися тенденція уповільнення зростання економік усіх країн Європейського союзу, яка не омине і Польщу. Після рекордних показників минулого року приріст внутрішнього валового продукту (ВВП) очікується на рівні 3,5 відсотка.

Торішні показники економічного розвитку Польщі були найвищими з 2007 року. За динамікою зростання країна посіла третє місце серед країн Євросоюзу після Ірландії та Мальти. Основними двигунами зростання були сфера споживання і державні інвестиції.

Серед країн Східної Європи Польща вже протягом десяти років демонструє стабільний економічний розвиток. Варто відзначити, що без українських трудових мігрантів, це було б практично неможливо. Про те, що наші співгромадяни вносять значний вклад в зростання польської економіки, неодноразово розповідали високопоставлені чиновники уряду Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польський ринок праці в 2019 році буде надавати можливість для працевлаштування не тільки полякам, а й українцям, оскільки число робочих місць постійно збільшується.

Вже на початку цього року близько 40 відсотків польських компаній оголосили, що підвищать заробітну плату працівникам на 5-10 відсотків.