Число українців, які працюють в сусідній країні просто вражає

Статистична служба Польщі опублікувала результати підрахунку українських трудових мігрантів, які на сьогоднішній день працюють в країні – результат вражає.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, користуючись підтвердженими і перевіреними даними статистичного відомства Польщі, заявив, що в країні працює близько 2 мільйонів українських трудових мігрантів.

Також підраховано, що в університетах Польщі навчається понад 40 тисяч студентів, які приїхали з України, переважна більшість яких за даними соціологічних досліджень планують залишитися або в Польщі, чи намагатися працевлаштуватися в Чехії, Німеччині та інших країнах Європейського союзу, де можна розраховувати на більш високий рівень заробітної плати.

Високопоставлений чиновник розповів, що «в Республіці Польща зараз знаходяться майже два мільйони громадян України, які працюють у нас в ключових секторах економіки, зокрема на будівництві, в сільському господарстві, а також у сфері послуг. Ми цінуємо їх зусилля і внесок в розвиток нашої держави».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці, які працюють в Польщі, відчувають себе в безпеці, а майже 40 відсотків здивована увагою роботодавців до дотримання стандартів охорони праці.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018