Послаблення обмежувальних заходів в Угорщині, але за однієї умови

“Уряд Угорщини оголосив, що Угорщина почне поступове ослаблення обмежень, введених через коронавірус, протягом декількох днів”,- пише Дарик.

Очікується, що до кінця дня або в ранні години завтрашнього дня 25% населення 10-мільйонної країни будуть вакциновані.

Прем’єр-міністр Віктор Орбан, який буде боротися за переобрання на парламентських виборах наступного року, намагається збалансувати введену ізоляцію, щоб стримати саме смертоносне зростання захворюваності, і необхідність відкрити економіку, щоб уникнути другого року глибокої рецесії.

В Угорщині в лікарнях перебуває близько 12000 пацієнтів з коронавірусом, з яких понад 1400 перебувають на штучній вентиляції легенів.

Для скорочення високої смертності від коронавіруса в країні проводиться одна з найбільш швидкозростаючих кампаній вакцинації в Європі. Якщо буде перевищено поріг в 25% вакцинованого населення, комендантська година буде скорочена, і буде починатися о 22:00 замість 20:00.

Магазини зможуть працювати до 21:30 – за умови, що на одного покупця буде надана площа 10 квадратних метрів. Однак готелі залишаться закритими, як і ресторани, за винятком доставки додому і домашньої їжі. Школи відкриються в середині квітня після вакцинації вчителів.