Польська поліція затримала понад 300 учасників Маршу незалежності в Варшаві

“Польська поліція затримала понад 300 учасників вчорашнього маршу незалежності в Варшаві”,- повідомляє Reuters.

За словами прес-секретаря поліції Сільвестра Марчака, 270 осіб затримано в превентивному порядку, близько 40 – за скоєні злочини. Розслідування розпочато щодо 36 осіб і заплановані нові затримання. За словами Марчака, це в основному «хулігани, пов’язані з псевдофанатскімі організаціями», але серед учасників маршу їх була меншість.

Як повідомив представник поліції Варшави, постраждали 35 поліцейських.

Марш незалежності, організований націоналістичними і ультраправими групами, проходить щороку 11 листопада, коли Польща відзначає своє національне свято – День незалежності.

У зв’язку з епідемією коронавіруса в країні були заборонені масові заходи і збори більше п’яти осіб в громадських місцях. Учасники ходи повинні були знаходитися на автомобілях або мотоциклах.

Проте в другій половині дня в центрі Варшави зібралися молоді люди з прапорами і смолоскипами, які не підкорялися заклику поліції розійтися і вступили в бійку з співробітниками правоохоронних органів, кидаючи в них цеглини і факели. Поліція вдалася до допомоги спецзасобів, в тому числі і до гарячого спрею.