Німець, який не вірить в коронавірус, підпалив ратушу

Ратуша в місті Дельменхорст (Нижня Саксонія, Німеччина) піддалася нападу з боку коронарного скептика. 30-річний чоловік кинув у вікна будівлі кілька коктейлів Молотова.

Інцидент стався пізно ввечері. Вночі полум’я було дуже помітно. Кілька перехожих затримали вандала і передали його владі. У відділку чоловік пояснив, що причиною його дій стала «втома від обмежень через коронавірус» і невдоволення тим, що «ізоляція стала частиною повсякденного життя».

Пожежа серйозно пошкодила кімнату туристичного відділення. Швидко прибула пожежна команда зуміла обмежити поширення полум’я.

Згідно Kreis Zeitung, «згоріла шафа була антикварною завдяки старовинному дерев’яному декору». Кілька кімнат будівлі через дим вкрилися кіптявою. За попередніми оцінками поліції, збиток від пожежі склав близько 50 тисяч євро.

Поліція повідомила, що зловмисник був тверезий під час нападу на ратушу і знав про свої дії. Вандал не має судимостей, але неодноразово потрапляв під пильну увагу поліції за недотримання карантинних заходів.