Русский дрон “Мисливець” під час випробувань розбомбив наземну ціль

Російський надпотужний безпілотник S-70 “Hunter” (“Мисливець”) в рамках льотних випробувань завдав бомбового удару по наземній цілі на полігоні Ашулук. Про це повідомило газеті «Новости» джерело в ВПК РФ.

За його словами, «Мисливець» скинув з внутрішнього відсіку фюзеляжу некеровані 500-кілограмові авіабомби.

«Мета була вражена з високою точністю», – запевнило джерело.

Воно не уточнило дату бомбардування, але зазначило, що це не перші випробування по ураженню наземних цілей.

Джерело підкреслило, що «новітня система навігації по цілям, встановлена ​​на «Мисливеці», дозволяє використовувати бомби з точністю, близькою до точності високоточної керованої зброї».

«Мисливець», за словами джерела, зміг в автономному режимі вражати стаціонарні і цілі з обмеженою рухливістю із заздалегідь відомими координатами, в тому числі при зустрічі з зовнішньої цілью в повітрі.

Дрон «Мисливець» розроблений в ОКБ Сухого. Згідно з відкритими джерелами, він має довжину 14 метрів, розмах крила 19 метрів і вантажопідйомність 20 тонн. Максимальна швидкість «Мисливця» досягає тисячі кілометрів на годину. Дрон виконаний за схемою «літаюче крило» з використанням матеріалів, що знижують його помітність для радарів.

Перший політ «Мисливця», за повідомленням Міноборони Росії, відбувся 3 серпня 2019 року.

За даними джерел, “Новини” повідомляють, що в минулому році “Мисливець” виконав серію польотів на функціональних тренажерах керованих ракет класу “повітря-повітря”, які не мають двигуна, але мають самоврядну головку. Випробувальні пуски ракет класу “повітря-повітря” планується провести з дронів в другій половині цього року.