Лондон незадоволений Францією за те, що вона не зупиняє мігрантів

“Лондон пригрозив відмовити в наданні багатомільйонної допомоги, обіцяної раніше Парижу, якщо французькі прикордонники і берегова охорона не будуть активно перешкоджати проникненню нелегальних мігрантів на узбережжі Англії”, – повідомляє The Times.

У понеділок більше тисячі чоловік висадилися на узбережжі англійського графства Кент на південному сході країни.

Це рекордний денний показник, який перевищив антирекорд 21 серпня. Тоді за добу на острів прибуло 828 нелегальних іммігрантів.

За даними видання, якщо ця цифра підтвердиться, то з 1 січня кількість нелегальних мігрантів, які прибули до Великобританії в пошуках кращого життя, досягне 13 500. Це майже в два рази більше, ніж у 2020 році (8400 осіб).

З 21 липня, коли Лондон погодився заплатити за подвоєння кількості французьких військово-морських патрулів, британські прикордонники затримали 3500 нелегальних мігрантів на британських землях.

Мігранти хочуть переїхати з Франції до Великобританії, тому що вони думають, що там легше легалізуватися, знайти роботу і отримати соціальну допомогу.

Британські та французькі власті неодноразово заявляли про заходи щодо активізації співробітництва в боротьбі з нелегальною імміграцією, але поки не змогли вирішити цю проблему. На початку липня Міністерство внутрішніх справ Королівства представило на розгляд парламенту законопроект про реформування системи надання притулку в країні.

Закон про громадянство і кордони криміналізує тих, хто свідомо в’їжджає до Великобританії нелегально. У британських властей буде більше можливостей вислати таких мігрантів в безпечні треті країни, з яких вони прибули до королівства, а у тих, кого не зможуть вислати, буде менше можливостей оселитися в Великобританії.

Планується спростити і прискорити роботу системи обробки заяв про надання притулку і відмов. Також будуть посилені санкції за організацію незаконного перевезення біженців до Сполученого Королівства. Злочинцям загрожує довічне ув’язнення.