Іноземці купують нерухомість у Туреччині рекордними темпами

“У листопаді продажі нерухомості в Туреччині іноземцям підскочили майже на 50% до рекордного рівня. Падіння ліри зробило контракти значно дешевшими для тих, хто купує за тверду валюту”, – пише Reuters.

За даними Турецького статистичного інституту, на тлі більш ніж 20% річної інфляції ринок нерухомості пожвавився: загальний обсяг продажів виріс на 59% у річному обчисленні до 178 814 об’єктів.

У понеділок турецька ліра впала до рекордного мінімуму в 14,99 до долара, що вдвічі менше за її середню вартість цього року.

Алтан Ельмас, голова місцевої асоціації девелоперів та інвесторів у житлове будівництво, сказав, що приплив іноземної валюти від продажу житла за 11 місяців до листопада становив близько 8,5 мільярдів доларів.

«До кінця року ми можемо досягти 10 мільярдів доларів. Найбільшу підтримку нової економічної програми на наступний період надаватиме продаж нерухомості іноземцям», – сказав він.

Більшість іноземних покупців турецької нерухомості складають іранці, за ними йдуть іракці та росіяни.

Найпопулярнішим місцем для покупки житла серед іноземців є Стамбул, де було продано 2922 об’єкти. На другому місці південний курорт Анталія, на третьому – столиця Анкара.