У Києві жити стає все дорожче і дорожче

Українська столиця в рейтингу найдорожчих міст світу перескочила відразу 22 позиції. Таким чином, на сьогодні Київ входить до сотні найдорожчих міст світу.

Рейтинг Worldwide Cost of Living 2020 щороку складається на основі статистичних даних, які збирають і аналізують фахівці одного з найавторитетніших видань світу, журналу The Economist.

Тепер за дорожнечею життя Київ нічим не поступається Москві, оскільки дві столиці поділяють у рейтингу 86-е місце.

За швидкістю подорожчання життя для людей Київ обігнав тільки Стамбул (Туреччина), який піднявся відразу на 24 позиції і займає 96 місце. Жити там набагато дорожче, ніж в Києві (чим вище місце в рейтингу, тим дорожче проживання).

За еталон дорожнечі експерти беруть життя в Нью-Йорку (США). Для нього встановлюють індекс цін – 100 пунктів. За рік індекс цін у Києві зріс з 52 до 58 пунктів. З такими темпами до Нью-Йорка Києву щодо дорожнечі рукою подати.

Найдешевшими містами світу виявилися Алмати (Казахстан), Ташкент (Узбекистан), Дамаск (Сирія).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сьогоднішній день зарплати українських жінок у середньому на чверть менші, ніж у чоловіків.

В уряді вважають, що українці в цьому році можуть розраховувати на підвищення реальної середньої заробітної плати на 9 відсотків.