Польща не пропустила російські літаки з допомогою для Італії

Польща не випустила російські літаки з гуманітарною допомогою в Італію. Польська держава не дозволила російським літакам використовувати їх повітряний простір. Про це заявив російський сенатор і колишній Голова комітету з державних справ у Держдумі Олексій Пушков з посиланням на місцеві ЗМІ.

Росія направила в Італію 14 військових літаків Іл-76, щоб допомогти країні в боротьбі з коронавірусом. За даними російського Міністерства оборони, російські військові експерти будуть координувати операції з італійською владою для дезінфекції та запобігання поширенню COVID-19.

Пушков скаржився на те, що Польща відмовилася дозволити російському військовому літаку перетинати повітряний простір країни з Італією.

«Польща не дозволила російському літаку пройти через її повітряний простір, щоб допомогти Італії. Це ганьба на державному рівні. Більш того, допомогу для союзника Польщі в ЄС і НАТО», – написав він у твіттері. Він закликав Москву більше не говорити з Варшавою ні з яких питань.

У суботу президент Росії Володимир Путін підтвердив, що вони будуть надавати допомогу Італії, яка є найбільш постраждалою країною Європи. В Італії зареєстровано понад 63 000 випадків зараження коронавірусом і більше 6000 – смертельних.