У березні газ для побутових споживачів знову подешевшає

У березні 2020 року ціна газу для населення буде знаходитися на найнижчому рівні, починаючи з 2016 року.

Такою оптимістичною і приємною для українців новиною поділилася прес-служба «Нафтогазу». На сьогоднішній день, вартість газу для побутових споживачів нижча, ніж була в квітні 2016 року.

У березні очікується, що платити за газ українці будуть ще менше. Якщо врахувати, що протягом цих чотирьох років спостерігалася інфляція, росла реальна заробітна плата, то витрати сімейних бюджетів українців на оплату в березні стануть ще менші, і це не може не радувати.

Також в повідомленні прес-служби «Нафтогазу» підкреслюється, що «в газовому питанні Україна більше не залежить від Росії … Ніяких урядових поїздок на уклін за знижками не потрібно».

У лютому середня ціна імпортного газу в Україні становила 168 доларів за тисячу кубометрів. Це на 7 доларів дешевше, ніж у січні.

Тенденції, які спостерігаються на ринку, дають можливість прогнозувати, що ціна газу для всіх груп споживачів і далі буде знижуватися. Також різкому падінню ціни сприяла аномально тепла зима.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування проти «Нафтогазу» за невиправдане завищення ціни на газ для промисловості і побутових споживачів.

Саудівська Аравія збільшує видобуток нафти з 12 до 13 мільйонів барелів на день, реалізуючи стратегію домінування на ринку на тлі зниження попиту.