Китайським кінотеатрам наказали транслювати пропагандистські фільми два рази в тиждень

“З цього тижня китайські кінотеатри повинні почати випускати пропагандистські фільми не рідше двох разів на тиждень з нагоди 100-річчя заснування Комуністичної партії Китаю, що святкуватиметься в липні”, – повідомляє DPA.

На офіційному сайті Національного управління кінематографії розміщено заяву про те, що показані фільми покликані створити «прекрасну і теплу атмосферу» на честь ювілею. В адміністрації також написали, що до кінця року фільми, які показують «любов до партії, любов до країни і любов до соціалізму», повинні бути показані в кінотеатрах «кожної провінції, області і міста». Уточнюється, що фільми повинні також вихваляти партію, Батьківщину, народ і героїв Китаю.

Влада підкреслює, що члени партії, офіційні особи та інші особи повинні мобілізувати людей, щоб забезпечити відвідуваність кінопоказів. Для забезпечення гарної відвідуваності також будуть розміщені рекламні оголошення, квитки зі знижкою і «інші заходи».

Ідея полягає в тому, щоб «відродити класику» і «зберегти патріотизм і традиційне революційне виховання».

Перший сезон з 12 фільмів цього місяця починається з фільму 1952 року Nan zheng bei zhan («Битва Півночі і Півдня») про війну проти Японії. Є також більш нові фільми, такі як Jingang Chuan («Жертвопринесення») 2020 року про Корейську війну 1953 року.