Кіпр запускає електронний портал по вакцинації проти COVID-19

Сьогодні на Кіпрі заробив спеціальний електронний портал по вакцинації від коронавіруса.

Через нього буде відбуватися онлайн-реєстрація бажаючих пройти вакцинацію, а також загальна організація і моніторинг перебігу кампанії імунізації з боку Міністерства охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я оголосило, що громадяни, які бажають пройти вакцинацію, повинні зареєструватися на новій електронній платформі і зробити онлайн-запис для отримання вакцини в центрі імунізації в день і час за власним вибором. Реєстрація може бути проведена, як особисто, так і за допомогою родичів, друзів і особистих лікарів.

Електронний сертифікат про вакцинацію (карта вакцинації) також буде видаватися через портал. Документ можна використовувати при поїздках до інших країн, оскільки електронний портал Кіпру сумісний з аналогічними системами в ЄС.

Реєстрація на онлайн-платформі буде відбуватися тільки в порядку пріоритетних груп, оголошених Міністерством охорони здоров’я.

На сьогоднішній день новий портал приймає заявки від людей старше 80 років, вакцинація яких розпочнеться 8 січня. У цю групу входить близько 33 тисяч громадян.

У спеціальний розділ нової електронної системи будуть включені всі дані про наявність, розподіл вакцин в центрах і інші дані, необхідні для оптимальної організації та моніторингу ходу кампанії імунізації з боку Міністерства охорони здоров’я.

Друга партія вакцин Pfizer і Biontech прибула до Кіпру минулого тижня, і очікується, що до кінця цього тижня буде завершена перша фаза кампанії вакцинації для тих, хто живе і працює в будинках для людей похилого віку, а також для медичного персоналу в лікарнях першої лінії.