Українці вважають за краще самі перевозити гроші через кордон

Тільки 7 відсотків грошей, які українські трудові мігранти заробили у Польщі в минулому році, було переведено в Україну через банківську систему.

Оновлені статистичні дані показують, що за підсумками 2018 року українці, які працюють в Польщі, передали своїм рідним і близьким більше 2,7 мільярдів доларів. Тільки невелика частина з цієї величезної суми потрапила в Україну через систему банківських переказів.

Вже протягом десятиліть дані статистики показують, що українці в переважній більшості випадків не хочуть довіряти переказ грошей в Україну банківській системі.

Польські банки роблять все можливе, щоб українці відкривали у них рахунки і переводили гроші в Україну. Для залучення нових клієнтів, банки йдуть на різні поступки: істотно знижують вартість переказу грошей, дозволяють робити перекази в українські банки-партнери без відкриття рахунку.

Наприклад, один з найбільших банків Польщі PKO Bank Polski надає послугу переказу грошей в український «Кредо банк» всього за 20 злотих (150 гривень) без відкриття рахунку.

Власники карт Visa або MasterCard можуть швидко переводити гроші з карти на карту за допомогою платіжних онлайн-систем.

Незважаючи на величезний вибір переказу грошей в Україну наші співгромадяни в переважній більшості випадків вважають за краще перевозити гроші через кордон самостійно або користуватися послугами водіїв автобусів, які виконують регулярні рейси між Польщею та Україною. Така послуга буде коштувати від 10 до 20 євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про зростання популярності міжнародних грошових переказів в онлайн-режимі серед українців, які працюють за кордоном. У 2018 році за допомогою компанії TransferGo наші співгромадяни перевели в Україну 70 мільйонів євро.