Наближається потужний ураган. Бермудські острови очікують «значної шкоди»

«Ураган Умберто набирає силу і вже досяг 3-ї категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона. Стихія насувається на архіпелаг бермудських островів в Атлантичному океані. Очікується, що ураган прибуде туди сьогодні ввечері », – повідомили в Американському центрі ураганів (NHC) в Майамі.
На даний час Умберто, який розвиває швидкість 185 км/год, розташований приблизно в 655 км на північний захід від Бермудських островів.
Влада цієї заморської території Великобританії готуються закрити школи, офіси та інші державні установи. Громадський транспорт і поромні сполучення припинять свою роботу.
Влада попередила, що атака урагану очікується сьогодні вдень і, за прогнозами триватиме до ранку четверга. Центр урагану повинен пройти трохи на північ від Бермудських островів, але його краї можуть завдати значної шкоди і викликати повінь.
Протягом наступних кількох днів ураган може також торкнутися узбережжя штатів Флорида і Північна Каліфорнія. У зв’язку з цим було заборонено купання і серфінг в Атлантичному Океані.
Тим часом, тропічний шторм Імельда досяг у вівторок узбережжя Техасу, але слабшає у міру просування вглиб материка. Він несе з собою проливні дощі, які в деяких районах південно-західного Техасу і сусідній Луїзіани можуть скласти 46 см.